Hoe vind ik homo hotels nederland

Published Sep 18, 23
7 min read

gay hostel-accommodaties: plekken om te ontspannen en te genieten

‘Ik snap het ergens wel (homo verblijfplaats amsterdam). Als je het plan namelijk niet uitvoert zoals beloofd, dan neemt de gemeente je niet de hotelvergunning af. Dat is wettelijk niet mogelijk. Je krijgt een vergunning voor het pand, niet voor het richten op de lhbti-doelgroep. Ze kunnen moeilijk iemand met een tellertje aan de deur zetten om te checken hoeveel homo’s er inchecken.We gaan die doelgroep actief benaderen. En volgens mij is het een supergoede doelgroep voor Maastricht. Er is daar nog geen soortgelijk concept dat zich op deze groep richt.’ Dan de term straight-friendly. Het hotel is er namelijk niet enkel voor lhbti’s, iedereen is van harte welkom. Wel wordt er expliciet gericht op de roze burgers.

‘Wel heb ik bewust voor deze panden gekozen. Die in de Rozenstraat spreekt natuurlijk vanzelf, maar als ik in een oud klooster loop, denk ik ook altijd: wat is hier vroeger allemaal voor spannends gebeurd? Een modern gebouw op de Veluwe zou ik een stuk minder passend vinden als lhbti-hotel dan een mooi oud pand met grandeur in de binnenstad.’ De keuze op Amsterdam was misschien iets logischer voor buitenstaanders, daar was immers al een plan voor een lhbti-hotel op dezelfde locatie.

‘Wij hebben ook de intentie om er een lhbti-hotel van te maken’, vertelt Van den Hof. ‘Zij hadden al zeer vergaande afspraken gemaakt met het COC, die evalueren wij nu opnieuw. Ik heb hier mijn eigen ideeën over. Ik meen dat COC Amsterdam bijvoorbeeld kantoorruimte zou krijgen binnen het gebouw (gay overnachtingsmogelijkheden nederland).

Ontdek Homo hostel-ervaringen in Nederland

Het zou dan ook onlogisch zijn als ik het COC een kantoorruimte zou geven binnen mijn hotel. Ik geef ze liever voor een bepaald bedrag per maand de ruimte om gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. Als jij voor het COC werkt, kun je hier een interview doen, relaties uitnodigen, lunchen, dineren et cetera, zonder daarvoor te betalen, tot een maximum bedrag per maand.

In Maastricht overweeg ik eenzelfde plan.’ Inmiddels is Vondel Hotels in gesprek gegaan met COC Amsterdam over de vernieuwde plannen. ‘Wij staan daar niet negatief, maar afwachtend tegenover’, vertelt Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam. ‘Het was ook een eis van de gemeente dat wij met elkaar in gesprek gingen, die zijn in feite nu dus al tevreden.

Queer  HotelsQueer Hotels


We zullen nog verder met Vondel Hotels in gesprek moeten om te kijken hoe hun plannnen zich verhouden tot de afspraken die in het begin zijn gemaakt met COC Amsterdam. We staan nu aan het beginstadium daarvan.’ De buurt moest ook even overtuigd worden van de nieuwe projectontwikkelaar. ‘Ik hield een presentatie voor de Rozenbuurt, die heel graag dat lhbti-concept wil behouden’, vertelt Van den Hof.

Queer  VerblijvenLGBTQ Appartementen


“Misschien heb ik hier wel mijn eerste vriendje ontmoet of mijn eerste pilletje gedaan”, zei ik tegen ze, en ineens warmden ze een beetje op. Voor hen was ik toen überhaupt pas uit de kast gekomen. Ik loop niet voorop bij demonstraties, maar hier expliciet kenbaar maken dat ik zelf gay ben, hielp wel bij het scheppen van een vertrouwensband.

Homo reizen: leer andere reizigers kennen

Dan was ik zo door de mand gevallen. Mooie woorden tot dusver, maar hoe maak je die term straight-friendly concreter in het beleid? Menig een zou immers verwachten dat nagenoeg ieder hotel in Nederland zowel gay- als straight-friendly is anno 2017. ‘Dat is een feit, maar ik denk niet dat er een hotel is dat specifiek deze doelgroepen kan aanschrijven’, pareert Van den Hof.

Dit idee is helemaal niet nieuw, maar nu er een lhbti-hotel komt, zegt iedereen ineens: slimme zet hoor, hoe ga je dat uitvoeren? Ik zal het wat concreter maken: we letten in deze hotels op alle vlakken op de beleving van de lhbti-bezoeker. Als ik vroeger met mijn vriend een kingsize bed boekte in een hotel, kregen we vaak twee losse bedden.

Dat soort onzin kom je bij ons niet tegen. Daarbij hebben we bijvoorbeeld geen dames- en herentoiletten meer, deze zijn voor iedereen. Mijn team heeft ook expliciet de opdracht gekregen om actief de lhbti-doelgroep aan te spreken en te benaderen voor Hotel Mercier en Hotel Monastère, in zowel binnen- en buitenland.’ Toch staat op de site van Vondel Hotels en op de reeds opgerichte social kanalen van zowel Hotel Mercier en Hotel Monastère niets over het straight-friendly aspect.

We willen het namelijk wel expliciet uitdragen. Al willen we voorkomen dat mensen denken dat het een hotel met een darkroom wordt. Maar je hebt gelijk, dit geeft een vertekend beeld. Daar moeten we naar kijken.’ [Op de website van Vondel Hotels wordt bij Hotel Mercier en Hotel Monastère Maastricht inmiddels duidelijk vermeld dat het om lhbti-hotels gaat – red.] Van den Hof vertelt graag een hotel neer te zetten waar hij als gast ook zou willen slapen.

Gay reisapps voor sociale connecties

Ik ga in Monastère en Mercier geen feesten geven bij een zwembad. Andere straight-friendly hotelketens gaan nog een stapje verder dan wat ik van plan ben. Als ik mijn vrouwelijke assistente mee zou nemen naar een van die hotels, dan zou zij zich niet op haar gemak voelen. Ik vind dat je de doelgroep gemakkelijk meer en duidelijk aan kunt spreken, zonder ‘m zo expliciet in een hokje te proppen.

Queer  VerblijvenQueer Hotelarrangementen


In Hotel Vondel kan ik bijvoorbeeld precies zien wanneer er een gayfeestje in Paradiso is geweest als ik maandagochtend door het hotel loop.’ Ineens kijkt Van den Hof naar rechts. We zitten in de lobby van ‘zijn’ Hotel De Hallen. ‘Zie je die jongen daar?’ Hij wijst naar een slanke eind-twintiger met donker haar.

Homo  RecreatiewoningenHomo Appartementen


‘Hij komt oorspronkelijk uit een land waar lhbti’s niet veilig zijn en waar hij zich helemaal de schompes werkte onder nogal barre omstandigheden. Een vriendin van me vroeg of ik iets voor hem kon betekenen. Deze jongen was toen nog niet uit de kast, dat lag heel moeilijk. Uiteindelijk hebben wij een redelijke vertrouwensband opgebouwd.

Nu werkt hij in een van onze hotels en woont hij voor een vriendentarief in een prachtig appartement in Oost. We hebben nu drie mensen aangenomen op deze manier. Ik zeg dit overigens niet om hen als een soort poster child weg te zetten. We doen effectief iets zinvols voor hen en willen dat met nog meer lhbti-statushouders doen, zeker binnen de nieuwe hotels.’ ‘Is het expliciet nodig, zo’n straight-friendly hotel?’, vraagt Van den Hof zichzelf retorisch.

De populairste lhbti verblijf-sites

Maar we doen het wel. Ten eerste zijn er nog steeds genoeg hotels waar lhbti’s zich niet helemaal op hun gemak voelen. Daarnaast maken we deel uit van een bredere ontwikkeling, waarin kritischer naar deze onderwerpen wordt gekeken. Daar kun je best twee hotels bij gebruiken die hier pro-actief mee bezig zijn.’ (Bron: Tekst: Martijn Kamphorst / Beeld: i, Stock) .

Lange tijd waren alleen eilanden als Mykonos en Lesbos top gay bestemmingen. Maar vandaag de dag kan je in steeds meer steden terecht voor een gezellig homoweekend. Wat is de meest homovriendelijke stad ter wereld? Er is een ruime keuze aan tolerante steden, waar zelfs een homowijk is met gay uitgaansgelegenheden en hotels.

- Proud Certified hotels Amsterdam- Proud Certified hotels Rotterdam In Europa is een aanrader. In de stad vind je niet alleen gay hotels en cafés, maar ook tal van thermale baden en zwembaden om te relaxen na een avond stappen. Een andere aanrader is , meer openminded dan andere steden in Spanje.

Is gay chat veilig?

Gay chat kan veilig zijn, maar het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie met onbekenden en vertrouw op je intuïtie. Kies betrouwbare chatplatforms en vermijd het delen van gevoelige informatie zoals adres, financiële gegevens of identificatiegegevens. Als je je ongemakkelijk voelt tijdens een chat, kun je altijd stoppen of blokkeren. Houd er rekening mee dat niet alle gebruikers op chatplatforms te vertrouwen zijn, dus wees waakzaam en bescherm je privacy.

Waar kan ik gay chatrooms vinden?

Gay chatrooms zijn online te vinden op verschillende platforms en websites. Populaire opties zijn LGBTQ+ communityforums, speciale chatwebsites en sociale mediaplatforms gericht op homo's en lesbiennes. Je kunt ook gebruikmaken van datingapps en -websites die chatfuncties bieden om in contact te komen met andere homo's. Het is belangrijk om betrouwbare en veilige platforms te kiezen, waar je de mogelijkheid hebt om je privacyinstellingen aan te passen en ongewenste interacties te vermijden.

Zijn er specifieke regels voor gay chatrooms?

Er kunnen specifieke regels zijn voor gay chatrooms, afhankelijk van het platform of de website. Deze regels zijn bedoeld om een veilige en respectvolle omgeving te creëren voor alle gebruikers. Vaak worden gedrag zoals beledigingen, discriminatie, ongewenste intimiteiten en het delen van expliciet materiaal niet getolereerd. Het is belangrijk om de regels en richtlijnen van het specifieke chatplatform te lezen en deze na te leven om een positieve ervaring te hebben en anderen te respecteren.

Hoe populair is gay chat in mijn omgeving?

De populariteit van gay chat kan variëren afhankelijk van de regio en de beschikbare platforms. Het is raadzaam om lokale LGBTQ+ gemeenschapsbronnen, online forums en sociale mediagroepen te raadplegen om een idee te krijgen van de populariteit van gay chat in jouw omgeving. Daarnaast kunnen evenementen en bijeenkomsten voor homo's en lesbiennes ook een goede gelegenheid zijn om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over gay chatplatforms.

Ook Londen, Berlijn en Parijs hebben grote homogemeenschappen.- Proud Certified hotels Londen- Proud Certified hotels Parijs In de Verenigde Staten zijn de meest homovriendelijke steden , en rainbow city . In Canada staat Toronto voorop.- Proud Certified hotels New York- Proud Certified hotels Toronto .

Navigation

Home

Latest Posts

Hoe vind ik homo hotels nederland

Published Sep 18, 23
7 min read

Wat je moet weten - homo hotels nederland

Published Sep 05, 23
7 min read

In Nederland- homo hotels nederland

Published Sep 02, 23
7 min read